× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Marek Zagrapan po sérii proti Košiciam: "Prvý krôčik máme za sebou, teraz nás však čaká opäť veľmi kvalitný súper!"


21.03.2019

A je dobojované! Ďalšími dvoma postupujúcimi sú HK Nitra a HK Poprad, ktorí dnes po celkovom výsledku 4:2 vyradili svojich štvrťfinálových súperov a zaslúžene postupujú do semifinále. Napäté to bolo najmä v Poprade, kde domáci dramatizovali sériu jedna radosť, no nakoniec ju dotiahli do víťazného konca a po piatich rokoch opäť nahliadnu medzi štyri najlepšie tímy našej najvyššej hokejovej súťaže. K mikrofónu sme si po zápase zavolali útočníka Kamzíkov, Mareka Zagrapana, ktorý nám bezprostredne po zápase priblížil svoje dojmy zo série a čo všetko očakáva od zápasov proti Baranom.

Poprad započal cestu za postupom skvelou úvodnou tretinou. Najprv sa po delovke spomedzi kruhov presadil Daniel Brejčák, aby potom využil chaos pred bránkou Košíc Jindrich Abdul. V druhej tretine pridal ďalší klinec do rakvy Oceliarov Martin Belluš a zdalo sa, že o zápase a celej sérii je rozhodnuté. V tretej tretine sa však mužstvo vedené Romanom Šimíčkom prebralo, vsietilo dva rýchle góly a opäť zdramatizovalo zápas. "Určite sme veľmi radi, že to skončilo, že ideme ďalej a bol to hlavne veľmi ubojovaný zápas. Začali sme dobre, dali sme tri góly. Potom však Košice začali tlačiť, začali strieľať na bránu, no myslím, že sme podali skvelý tímový výkon, nejak sme to ukopali a dnes môžme oslavovať. Musíme sa však sústrediť aj naďalej, kedže sme urobili zatiaľ len prvý krôčik v ceste za našim cieľom. Už cez víkend začíname sériu s Bystricou, no dnes si to musíme ešte užiť, keďže to bola ťažká séria. Košice hrali veľmi dobrý hokej, no my sme boli na nich veľmi dobre nachystaní, pomohlo nám aj to, že sme v sérii už viedli 3:0 a tak bolo krásne to takto osláviť. Ďakujeme všetkým ľuďom, ktorí dnes prišli, hnali nás dopredu celý zápas, robili fantastickú robotu a my sme za to veľmi vďační."

Poprad už tretí krát po sebe hlásil vypredané, keďže lístky na tento zápas zmizli v podstate behom dvoch hodín. Fanúšikovia domácich aj hostí však urobili výnimočnú a fantastickú atmosféru, ktorou hnali svojich miláčikov dopredu. "Myslím si, že fanúšikov môžme prilákať práve touto hrou, ktorú sme produkovali v tejto sérii, že sme sa bili za Poprad a verím, že nás prídu podporiť aj na semifinále. Dnes nám naozaj veľmi pomohli, zvlášť v tej tretej tretine stáli na našej strane, čo je veľmi super. Aj to patrí k hokeju a preto im patrí jedno veľké ďakujem a dúfam, že nás prídu podporiť aj v ďalšej sérii."

Košiciam sa podarilo zdramatizovať sériu a konieckoncov aj včerajší zápas, keď ešte pred posledným dejistvom síce prehrávali 0:3, no rýchlymi dvoma gólmi sa dostali späť do zápasu. Pár minút pred koncom bol navyše vylúčený práve Marek Zagrapan, no vyrovnanie Oceliarov neprišlo najmä vďaka veľmi obetavému výkonu obrannej štvorice Popradu a vo veľkej pohode chytajúcemu Tomášovi Vošvrdovi. "Ďakujem krásne chalanom, že to takto ubránili aj za mňa. Hádzali sa do striel a mňa to aj trochu mrzelo, lebo som tam urobil chybu, chcel som zastaviť súpera, zatlačil som trocha viac, ako som musel a chcem sa teda chlapcom veľmi pekne poďakovať. Tomáš (Vošvrda) tam toho tiež veľa pochytal, celý zápas nás držal a som veľmi rád, že sme nedostali gól ale naopak sme dali ešte jeden."

Kamzíkov teraz čaká veľmi ťažký súper, keďže si v "rohatom" súboji zmerajú sily s bystrickými baranmi. Tí vyhrali základnú časť a právom sú považovaní za favoritov na celkový triumf. Popradčania sa však dopredu nevzdávajú a chcú ísť do série proti ďalšiemu favoritovi stopercentne pripravení. "Dnes si trocha oddýchneme, keďže tá séria bola dlhá a náročná, no zajtra sa už začneme sústrediť na tú Bystricu. Zo základnej časti totiž vieme, že majú veľmi kvalitné mužstvo, veľkých silových hráčov, bude to teda veľmi ťažká séria. Ak však budeme hrať to, čo dnes a všeobecne v tejto sérii, tak si myslím, že je všetko otvorené. Začíname od stavu 0:0, od toho sa odrazíme a uvidíme, ako to pôjde. Budeme sa im snažiť v Bystrici ukradnúť nejaký ten zápas, vrátiť sa domov a dúfame, že nás fanúšikovia poženú presne tak, ako tomu bolo doteraz."

Poprad sa určite môže spoľahnúť na svojich fanúšikov a v domácich zápasoch bude zrejme opäť vypredané. Kamzíci prelomili svoju smolu z období Vianoc a dokázali potešiť svoj zimný štadión v tejto sérii už dvakrát. Do Bystrice idú s jasným cieľom a to vykradnúť Baranov, no sú si vedomí, že víťazstvo sa nebude vôbec rodiť ľahko. "Určite, všetci vedeli, že Košice majú veľmi kvalitné mužstvo, majú tam obrovské individuality. My sme na papieri možno nemali tak silné mužstvo, no vyrovnali sme to bojovnosťou, celý klub a aj celé mesto sa zmobilizovalo a to je myslím tá cesta, ktorou chceme ísť a v ktorej budeme pokračovať. Cez víkend cestujeme do Bystrice, kde budeme dúfať, že im ukradneme nejaký ten bodík, potom sa vrátime domov a dúfame, že nám tí ľudia pomôžu, keďže dnes boli fantastickí. Myslím, že sme im dnes urobili radosť, dnes sme to uhrali aj pre nich a je to pre nich akási odmena za celú sezónu. Ideme však ďalej, prvý krôčik máme za sebou a čaká nás veľmi ťažký súper, takže sa musíme poriadne nachystať."

AUTOR: Peter Rusiňák GRAFIKA: Mário Moravský foto: hokejportal.net

PODOBNÉ ČLÁNKY